Ohita
Osuuskauppa Hämeenmaan asiantuntijan Lauri Pihlin ja Freshin myyntipäällikkö Petri Tähtisen yhteistyön tavoitteena on lisäarvon luonti.
Osuuskauppa Hämeenmaan asiantuntijan Lauri Pihlin ja Freshin myyntipäällikkö Petri Tähtisen yhteistyön tavoitteena on lisäarvon luonti.

Tiedote -

​Osuuskauppa Hämeenmaa uskoo yhteistyön syventämiseen ja laajentamiseen


Tämän päivän asiakas arvostaa terveellisiä elämäntapoja, helppoutta ja kotimaisuutta, arvioi Lauri Pihl

Hyvä keskusteluyhteys on ratkaisevan tärkeässä roolissa hyvässä yhteistyössä, toteaa asiantuntija Lauri Pihl Osuuskauppa Hämeenmaasta. Pihlin tontilla ovat liha, lihajaloste, kala, pakasteet, palvelutori ja valmisruoka – ja myös Fresh-yhteistyö.

”Freshin ammattilaisten kanssa tavataan muutama kerta vuodessa ja käydään asiat lävitse. Freshin yhtenä vahvuutena on kuunnella herkällä korvalla ja suhtautua hyvin avoimesti kaikkiin ehdotuksiin, mitä meidän puolelta tulee”, Pihl toteaa. Osuuskauppa Hämeenmaa on myös varsin iso toimija, sillä siihen kuuluu 74 myymälää.

Kun Freshin edustajan kanssa istutaan alas, asialistalla on usein uutuustuotteita. Samaten käydään läpi edellisten jaksojen kehityslukuja ja isoa kuvaa muutenkin: mikä toimii, mikä ei? Mihin tarvitaan paukkuja lisää, missä panostus on riittävä?

”Käydään läpi viimeaikaisia trendejä ja asiakkaita kiinnostaneita tuotteita”, Pihl kuvailee.

Sama tavoite

Palavereissa pöydän toisella puolella istuu myyntipäällikkö Petri Tähtinen Freshiltä. Hänen mukaansa yhteistyö on rullannut antoisissa merkeissä ja tahtotila on hyvin pitkälle sama:

”Lisäarvoa tekemässä siinä tietenkin ollaan, eli me mietimme yhdessä keinoja, miten kuluttajaa voidaan palvella mahdollisimman monipuolisesti. Samalla tulee testattua uusia ajatuksia puolin ja toisin”, Tähtinen toteaa.

Lisäarvoon kuuluu tietysti sekin, että Freshin kone on trimmattu huippuunsa, oli sitten kysymys logistiikasta, laadusta tai tarjonnasta. ”Koko ketjun on oltava kunnossa ja lupaukset on pidettävä”, Tähtinen arvioi haasteita Freshin näkökulmasta.

”Kauppoja palvellaan myös siten, että ei aina tarvitse tehdä mitään jättitilausta, vaan voi tilata joka päivä yhden myyntierän”, hän lisää.

Salaattimestari sai pilotin

Lauri Pihl on vastannut Fresh-yhteistyöstä Osuuskauppa Hämeenmaassa nyt parin vuoden ajan. Tänä aikana on koettu pienimuotoinen laajentuminen, sillä Palvelutorin ja valintapakatun tuotteistuksen lisäksi mukaan on tullut myös salaattibaaritoimintaa. Freshin Salaattimestari-salaattibaari on ollut testissä S-market Orimattilassa kesäkuusta lähtien.

Osuuskauppa Hämeenmaan tarve on muutenkin ”syventää ja parantaa” valmisruokavalikoimaa, eli tuottaa asiakkaalle enemmän varteenotettavia vaihtoehtoja arkeen.

”Tässä suhteessa koen Fresh-yhteistyön hyvin hedelmälliseksi, koska se on yksi niistä väylistä, joiden avulla pystymme tarjoamaan koko ajan parempaa valikoimaa asiakkaillemme”, toteaa Pihl.

Nopein tie miehen sydämeen?

Oivaltavat tuotteet ovat isossa osassa tässä kuviossa. Pihl mainitsee Freshin vuoden 2018 lopussa markkinoille tulleet lämpimät salaatit esimerkkinä uutuudesta, jolla on melkoista cross-over potentiaalia.

”Olemme huomanneet, että asiakaskunnassamme sellaiset miehet, jotka eivät aikaisemmin juuri salaattia ole ostaneet, ovat kokeilleet lämpimiä salaatteja ja tykänneet”, toteaa Pihl ja lisää, että miehille lämmin salaatti voi olla juuri sopivanmallinen ”loiva reitti” terveellisempään syömiseen.

Freshin omissa tutkimuksissa on myös huomattu, kuinka suomalaisten lautanen alkaa vihertää yhä enemmän. Petri Tähtinen arvioi, että valmisruoasta puhuttaessa hyvinvointi ja helppous ovat hyviä rakennuspuita, mutta yksi on silti ylitse muiden:

”Ruoan täytyy maistua hyvältä, se on tietenkin kaiken lähtökohta joka tuotteen kohdalla.”

Vihreä kärki ei tylsy

Lauri Pihl toteaa muuttuvista ruokailutottumuksista, että ”vihreää suonta” louhitaan nyt hyvin ahkerasti. ”Fresh osuu tähän nykytrendiin hyvin. Se on kotimainen toimija, joka tarjoaa terveellistä, nopeaa syötävää”, hän arvioi.

Lisäksi Freshin kova etunoja uusien tuotteiden lanseerauksessa saa Pihliltä hyväksyvän nyökkäyksen. ”Esimerkiksi Hetki-rieskat ja jälkiruoat ovat löytäneet hyvin paikkansa meillä.”

Tähtinen toteaa, että valmisruokamarkkinassa menestys tehdään tuotteiden ja tarjonnan kautta, joka päivä aina uudestaan.

”Toimiva kokonaisuus on se, joka ratkaisee.”S-market Orimattilan SalaattiMestari vitriini

Aiheet

Kategoriat


Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu hedelmiin ja vihanneksiin erikoistunut yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki-salaatit ja SalaattiMestari-salaattibaari. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 66,9 M€. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä lähes 500 henkilöä. Lisätietoja www.fresh.fi

Yhteyshenkilöt

Sami Haapasalmi

Sami Haapasalmi

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja 044 781 2430
Arja Sarre

Arja Sarre

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointijohtaja Fresh Servant brändit 040 630 9911
Elina Välisaari

Elina Välisaari

Lehdistön yhteyshenkilö Tuoteryhmäpäällikkö Hetki-valmisruoka +358 40 832 2866

Fresh Servant Oy

Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki–salaatit ja SalaattiMestari–salaattibaari. Hetki-salaatit on markkinajohtaja kuluttajapakatuissa salaattiaterioissa, joiden osuus valmisruoasta on noin 10 %. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä noin 500 henkilöä lähes 30:stä eri maasta. Lisätietoja www.fresh.fi.

Fresh Servant Oy
Marjasaarentie 12
68870 Edsevö
Suomi