Ohita
K-Supermarket Ratinan valmisruokaosaston vastaava Riina Aalto uskoo Hetki-salaattien yhä hurjempaan myynnin kasvuun.
K-Supermarket Ratinan valmisruokaosaston vastaava Riina Aalto uskoo Hetki-salaattien yhä hurjempaan myynnin kasvuun.

Tiedote -

K-Supermarket Ratina on saanut Freshin tuotteista todellisen ”vihreän piristysruiskeen”

​Kentällä tilanteet ja trendit vaihtelevat – mutta miten varmistetaan, että asiakas saa aina parasta mahdollista palvelua? - Iso osa Freshin ammattitaitoa on kuunnella ruokakauppiaita ja löytää ratkaisuja näiden kohtaamiin ongelmiin. Asiakkuuspäällikkö Jarkko Tapper ja asiakaspalvelija Tina Bodbacka tietävät, että asiakasrajapinnassa toimiminen vaatii keskittynyttä, pitkäjänteistä asennetta:

”Asiakassuhteen kehittämisessä olennaista on aktiivinen yhteydenpito. Kun asiakassuhteelle antaa aikaa ja huomiota, luottamus alkaa rakentua ja yhteistyö syventyä”, toteaa Tapper.

Tapper ja Bodbacka muodostavat Freshin asiakaspalvelun ”tehoduon”, joka tekee yhteistyötä yli 400 päivittäistavarakaupan kanssa. Tämä tarkoittaa kovia reissupäiviä, sähköposti- ja puhelinrumbaa – mutta toisaalta virtaa saa juuri asiakkaista. Bodbacka toteaa, että kussakin asiakassuhteessa tavoite on yhteinen: miettiä ne keinot, joilla kauppias saa trimmattua liiketoimintaansa vielä parempaan kuosiin.

”Asiakkaat ovat myös vastaanottavaisia ja avoimia erilaisille kokeiluille”, Bodbacka kiittelee.

Suunnittele & toteuta!

Voidakseen antaa kaupoille tasalaatuista tukea, Tapperilla ja Bodbackalla täytyy olla hyvä käsitys markkinoista ja niiden kehityksestä. Työparilla on ”pelikirja”, joka yltää kuusi viikkoa eteenpäin – ja joka joustaa tarvittaessa, kun jotain yllätyksiä sattuu.

”Suunnitelmallisuus on tässä työssä kaikki kaikessa. Koko ajan pitää miettiä, mitä tapahtuu seuraavaksi”, toteaa Tapper.

Tapper ja Bodbacka ovat puskeneet duunia yhdessä elokuusta 2018 lähtien, jolloin Tapper tuli uutena miehenä taloon. Parivaljakko kuvaa yhteistyötään hyvin toimivaksi – samalle aaltopituudelle päästiin jo heti kättelyssä.

”Luottamus on tässäkin se ykkösjuttu”, toteaa Bodbacka.

Päivittäisessä työssään työparipari miettii jatkuvasti, miten asiakkaalle voidaan tuottaa lisäarvoa Freshin tuotteiden avulla. Yksi tärkeä periaate on tekemisen ankkuroiminen numeroihin: kun jotain uutta kokeillaan, seurataan tarkasti myynnin kehitystä.

”Aina kun ollaan kauppojen kanssa tekemisissä, käydään kaikki luvut huolella läpi. Myynnin kehitys on jatkuvassa seurannassa – se on kaiken lähtökohta”, linjaa Tapper.

Ratina hurmaa monipuolisuudellaan

Yksi uusi tulokas tehoduon ”tallissa” on K-Supermarket Ratina. Huhtikuussa 2018 ovensa avannut Tampereen laadukkain ruokakauppa sijaitsee uudessa Ratinan kauppakeskuksessa. K-Supermarket Ratinassa on tarjolla kauppahallitunnelmaa, laatuaterioita mukaan ja heti syötäväksi, yli 100 juustolajiketta ympäri maailmaa sekä leipiä ja leivonnaisia yhteensä yli 20:sta lähi- ja pienleipomosta (ja omasta uunista).

Aina asiakaslähtöinen ruokakauppa lupaa täyttää vaativankin kuluttajan tarpeet ja seuraa tarkasti ruokatrendejä meiltä ja maailmalta. Valmisruokaosastosta vastaava Riina Aalto kertoo, että kaupassa piipahtaa paljon väkeä lounastunnilla – ja vastaavasti iltapäivällä, kun perheissä vaihdetaan vapaalle ja lähdetään kauppakeskukseen.

Aalto tietää, että ihmisten ruokailutottumuksissa tunnustetaan nyt väriä: vihreää.

”Tuoresalaattiateriat ovat meillä kovassa kasvussa”, vahvistaa Aalto. Freshin Hetki-salaattiaterioiden myynnin viimeaikainen kehitys on ollut erityisen dramaattista: elo-syyskuun myyntijakso näyttää 65% kasvun verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

”Ihan viime aikoina suurin yllättäjä on ollut kana-caesar, jonka myynti on loppukesästä (elo-syyskuu) kasvanut 60 prosenttia. Hetki kana-taco on alusta asti ollut tasainen menestyjä meillä, mutta sekin näyttää 25 % kasvua”, Aalto kertoo.

Yhdessä koviin tuloksiin

K-Supermarket Ratinan kauppias Marko Laaksonen toteaa, että yhteistyö Freshin kanssa on sujunut hyvin alusta asti – kiitos yhteisen tahtotilan. ”Kun valikoima ja laatu on kohdallaan, myyntiä kyllä tulee”, hän linjaa.

Laaksonen uskoo, että yhteistyö Freshin ammattilaisten kanssa tiivistyy ja syventyy entisestään jatkossa. ”Kauppa ei voi koskaan sanoa olevansa valmis. Aina pitää katsoa eteenpäin ja kehittyä. Kumppaneilta tämä vaatii ketteryyttä ja sitä Freshiltä on löytynyt”, kauppias kiittelee.

Nuoria, kouluttuja citynaisia on asiakaskunnassa yllin kyllin – mutta koko ajan enemmän myös miehiä.

”Kun itse on tuolla järjestelemässä hyllyjä, niin huomaa että esimerkiksi rakennusmiehiä käy kaupassa paljon lounasaikaan – ja heistä moni nappaa Hetki-salaatin mukaan”, tietää Riina Aalto. Eivätkä pelkästään nuoret miehet: miehissä ostajien ikähaitari venyy parikymppisestä 50-vuotiaisiin.

”Kyllä ihan kaikenikäiset miehet tarttuvat nyt salaattiin”, Aalto toteaa.

Ennätykset uusiksi?

Suurin myynnin harppaus on kuitenkin vasta tulossa, Aalto uskoo. Toistaiseksi Hetki-tuotteet ovat nimittäin olleet to-go-pikahyllyssä, mistä ne on kätevä napata matkaan – mutta ensi vuonna Fresh ottaa paikkansa myös kaupan eineshyllyssä.

”Ensi vuonna myynnin luvut ovat vielä hurjempia”, Aalto ennustaa.

Marko Laaksonen huomauttaa, että ruokailutrendien megatrendit povaavat hyvää Freshin kaltaisille tuotteille. ”Terveellinen vaihtoehto on 2020-luvulla yhä kysytympi. Samoin tarvitaan monipuolista valikoimaa, kun ihmiset etsivät juuri siihen hetkeen parhaiten sopivaa tuotetta.”

Jarkko Tapper ja Tina Bodbacka uskovat, että ”vihreä linja” sekä monipuolistuu että valtavirtaistuu. Ruokakauppojen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä, jotta tulevaisuuden mahdollisuuksista saadaan kaikki irti, he linjaavat.

Moni asiakas on jo vanha tuttu. ”Kun soittaa jonnekin kauppaan, niin siellä usein sanotaan että tosi hyvä kun pirautit, odotinkin jo soittoa. Siitä tulee aina hyvä mieli”, Bodbacka toteaa.    Yhteistyöhön tyytyväiset: Freshin asiakkuuspäällikkö Jarkko Tapper, KSM Ratinan Riina Aalto ja Sari Makkula sekä Freshin asiakaspalvelija Tina Bodbacka.

Aiheet

Kategoriat


Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu hedelmiin ja vihanneksiin erikoistunut yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki-salaatit ja SalaattiMestari-salaattibaari. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 66,9 M€. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä lähes 500 henkilöä. Lisätietoja www.fresh.fi

Yhteyshenkilö/-t

Sami Haapasalmi

Sami Haapasalmi

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja 044 781 2430
Arja Sarre

Arja Sarre

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointijohtaja Fresh Servant brändit 040 630 9911
Elina Välisaari

Elina Välisaari

Lehdistön yhteyshenkilö Tuoteryhmäpäällikkö Hetki-valmisruoka +358 40 832 2866

Fresh Servant Oy

Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki–salaatit ja SalaattiMestari–salaattibaari. Hetki-salaatit on markkinajohtaja kuluttajapakatuissa salaattiaterioissa, joiden osuus valmisruoasta on noin 10 %. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä noin 500 henkilöä lähes 30:stä eri maasta. Lisätietoja www.fresh.fi.

Fresh Servant Oy
Marjasaarentie 12
68870 Edsevö
Suomi