Ohita
Fresh Servantin tuotepäällikkö Elina Välisaari, markkinointipäällikkö Arja Sarre ja tuotekehityspäällikkö Kristiina Niemi
Fresh Servantin tuotepäällikkö Elina Välisaari, markkinointipäällikkö Arja Sarre ja tuotekehityspäällikkö Kristiina Niemi

Tiedote -

Hurjan kasvun Hetki

Hetki-brändi on kasvanut niin kovaa vauhtia, että markkinan uudistaja haastaa nyt alan suurimmat kilpailijat. Yhä useampi meistä haluaa syödä Hetki-pakkausten tunnuslauseen mukaisesti hyvän olon.

Erityisesti lounassalaateista kuluttajille tutuksi tullut Hetki-brändi täytti 10 vuotta helmikuussa 2020. Markkinointipäällikkö Arja Sarre kertoo, että merkkipaalun kohdalla päätettiin lisätä tuulta purjeisiin: vahvistaa näkyvyyttä ja laajentaa valikoimaa entistä enemmän.

“Olemme markkinan haastajan ja kehittäjän roolissa. Haluamme tuoda kuluttajalle uutta, helppoa, kevyttä ja hyvinvointia tukevaa ruokaa.“ Hetki on jo ja tulee olemaan paljon muutakin kuin salaattia ja kasviksia.

Panostukset brändiin ovat olleet isompia kuin koskaan. Etenkin uutuuksien, kuten lämmitettäviä aineksia sisältävien aterioiden ja kotikokkauksessa helposti hyödynnettävien kasvissekoitusten, esilletuomiseen on satsattu. “Olemme lisänneet televisio- ja radiomainontaa. Myös some-näkyvyyttä on kasvatettu.“

Tuotepäällikkö Elina Välisaari kertoo, että esimerkiksi vaikuttajabloggaaja kanssa toteutetussa yhteistyössä tuotiin esille kartonkipakkauksiin pakatut mikroateriat, jotka edustavat markkinoilla aivan uutta vastuullisuutta.

Tuoreen ja terveellisen nälkä kasvaa

Runsas 90 prosenttia suomalaisista talouksista poimii ostoskoriinsa valmisruokaa. Erityisesti hyvinvointia edistävän ja ravitsevan valmisruoan kysyntä kasvaa kohisten. Sarre kertoo, että Suomessa 10 prosenttia kaikesta myydystä valmisruoasta on salaattiaterioita. Fresh on merkittävästi kasvattanut tätä pottia.

Markkina on siis kypsä muutokselle, ja niin olisi terminologiakin. Sarre pohtii, ettei mielellään käyttäisi väljähtänyttä valmisruoka-termiä. “Siinä on hieman tunkkainen ja epäterveellinen kaiku.“

Välisaari on samoilla linjoilla siitä, että ainesten ja tuotteiden tuoreus on Hetki-brändin vahvuus ja erottumistekijä. “Tuoreutta tahtovat myös kuluttajat.“

Etulyöntiaseman tuoreudessa tuo myös se, että Freshillä on hallussaan koko tuotantoketju. “Meillä on omat raaka-aineiden hankintakanavat. Se tuo myös mittakaavaetuja“, Sarre sanoo.

Hetki-brändin tunnistaa valtaosa kuluttajista

Hetki-brändin tunnettuutta on systemaattisesti kasvatettu viimeisten vuosien aikana. Tulokset puhuvat puolestaan. Brändistä on kuullut 90 prosenttia kuluttajista. “35 prosenttia suomalaisista on kokeillut Hetki-tuotteita ja 12 prosenttia käyttää niitä säännöllisesti, Sarre kertoo. “Eli 47 prosentilla kuluttajista on henkilökohtainen suutuntuma markkinan uudistajan tuotteisiin.

Suurin osa Hetki-tuotteita nauttivista on 25 – 54 -vuotiaita. Joukossa on paljon lapsiperheitä. “Vanhemmat haluavat tarjota perheelleen maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa.“ Yhtä lailla sinkkutalouksissa arvostetaan arjen ruokahetkien mutkattomuutta.

“Valmiiksi pestyjen ja pilkottujen ainesten käyttäminen säästää aikaa, jota jää enemmän vaikkapa harrastuksiin, läheisten kanssa olemiseen ja rentoutumiseen“, Välisaari vinkkaa.

Myös tuotteiden ympäristöystävällisyys on kuluttajien toivelistalla. Yksi Hetki-tuotteiden vahvuuksista on pakkauskokojen kohtuullisuus. Esimerkiksi Hetki-salaattisekoitukset on pakattu sen kokoisiin pakkauksiin, että ne on helppo käyttää kerralla, jolloin hävikki pienenee.

Monipuolista, monikäyttöistä ja mutkatonta

Markkinan uudistaminen on myös kuluttajien opastamista siihen, mitä kaikkea helppo ja terveellinen syöminen voi olla. “Esittelemme tuotteiden käyttömahdollisuuksia ja niiden hyviä ominaisuuksia“, Välisaari kertoo. Pakkauksissa kerrotaan esimerkiksi, kuinka monta grammaa tuotteen kasvissisältö edustaa päivän suositellusta kasvisten määrästä. “Proteiinit ja rasvan laatu kiinnostavat ihmisiä“, Sarre lisää.

Erilaisten salaatti- ja wokkikasvissekoitusten hyödyntäminen auttaa monipuolistamaan syömistä: sekoitusten sisältämiä vihanneksia ei välttämättä tulisi ostaneeksi kokonaisina.

Hetki-tuotteiden edut ovat välittyneet kuluttajille myös Iltalehden verkkosivuilla toteutetussa yhteistyössä. Sisällöt ovat olleet kuluttajien silmissä niin houkuttelevia, että Hetki-minisivusto on saavuttanut yli 1,5 miljoonaa lukukertaa. 

Sivustolla on voinut tutustua yhteensä kahdeksaan erilaiseen Hetki-tuotteiden elävän elämän testikäyttäjään. Heidän elämäntilanteistaan kuluttajat ovat voineet löytää erilaisia samastumispisteitä. 

Testikäyttäjät huomasivat Hetki-tuotteiden monikäyttöisyyden. Esimerkiksi wokkikasvissekoitusta voi käyttää wokkien lisäksi myös kasvislisänä laatikkoruoissa ja salaattisekoituksista voi tehdä vaikkapa vihersmoothien. Apua on löytynyt arjen haasteisiin kuten säännöllisen ruokarytmin ylläpitämiseen ja kasvisten lisäämiseen jokaiselle aterialle.  

Runsaasti uutuuksia luvassa

Tänä vuonna julkaistaan uutuuksia pitkin vuotta. Lisää hyvää oloa pääsee tankkaamaan esimerkiksi kerrossalaateista, tuorepuuroista ja rahkoista.

Mitkä ovat freshiläisten henkilökohtaisia suosikkeja? Vastauksia ei tarvitse miettiä kauan.

“Teriyaki tofu -mikroateria. Se muuten on esimerkki tosi maukkaasta vegaanituotteesta. Jälkkäriksi ottaisin puolukka-kinuskirahkan“, tuumii Sarre.

“Taco-salaattipussi, puolukka-chiatuorepuuro ja mustikka-vaniljarahka“, Välisaari listaa lempituotteitaan. “Ja tonnikalapasta salaattiateria.“

Hmm, tässähän herahtaa vesi kielelle. Kuulostaa vahvasti siltä, että luvassa on brändilupauksen mukaisesti aina jotain uutta ja jotain hyvää.Aiheet

Kategoriat


Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki–salaatit ja SalaattiMestari–salaattibaari. Hetki-salaatit on markkinajohtaja kuluttajapakatuissa salaattiaterioissa, joiden osuus valmisruoasta on noin 10 %. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä noin 500 henkilöä lähes 30:stä eri maasta. Lisätietoja www.fresh.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Arja Sarre

Arja Sarre

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointijohtaja Fresh Servant brändit 040 630 9911
Hanne Pohto-Viita

Hanne Pohto-Viita

Brändi- ja viestintäkehittäjä Brändi ja viestintä 0503734902

Fresh Servant Oy

Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki–salaatit ja SalaattiMestari–salaattibaari. Hetki-salaatit on markkinajohtaja kuluttajapakatuissa salaattiaterioissa, joiden osuus valmisruoasta on noin 10 %. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä noin 500 henkilöä lähes 30:stä eri maasta. Lisätietoja www.fresh.fi.

Fresh Servant Oy
Marjasaarentie 12
68870 Edsevö
Suomi