Ohita
Bistro-salaatit yhdistävät täysipainoisen aterian elementit herkullisiin makumaailmoihin

Tiedote -

Bistro-salaatit yhdistävät täysipainoisen aterian elementit herkullisiin makumaailmoihin

Terveellisen syömisen kulmakiviä ovat säännöllisyys, monipuolisuus, riittävyys ja joustavuus. Ravitsemussuositukset suosittelevat syömään säännöllisin väliajoin aamiaisen, lounaan ja päivällisen, sekä noin yhdestä kahteen välipalaa yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Riittävä energiansaanti aterioilta pitää näläntunteen hallinnassa ja helpottaa tasaisen ateriarytmin ylläpitämistä. Säännöllinen ateriarytmi taas auttaa pitämään verensokerin tasaisena, jolloin energiaa riittää koko päivän askareisiin. Lisäksi säännöllinen ateriarytmi on hyväksi hammasterveydelle sekä tukee painonhallintaa. 

Monipuoliset Bistro-salaatit

Aina ei ole aikaa tai mahdollisuutta valmistaa kaikkia päivän aterioista itse. Tällöin kaupan valmisruokahyllyltä löytyy monia vaihtoehtoja, joiden avulla ateriointi hoituu helposti ja nopeasti. Tästä valikoimasta löytyvät myös uudet Hetki Bistro-salaattimme, joissa yhdistyvät valmisruoan helppous, ravintolatasoisen ruoan herkullisuus ja itsetehdyn ruoan tuoreus. Monipuoliset ja laadukkaista raaka-aineista koostuvat Bistro-salaattimme soveltuvat niin arjen avuksi kuin myös viikonlopun ruokailuhetkiin.

Bistro-salaateissa tuoreisiin kasviksiin yhdistyvät kolme eri makumaailmaa. Saaristolaissalaissalaatti tuo nimensä mukaisesti mieleen aurinkoisen kesäpäivän saaristossa: suomalainen savustettu kirjolohi saa siinä rinnalleen sitruuna-tillimarinoitua perunaa, saaristolaislimppua sekä Ranch-kastiketta. Mexicanasalaatti taas vie mukanaan makumatkalle paahteiseen Meksikoon suomalaisen tacomaustetun broilerin, riisin, maissin, tortillalastujen ja chilimajoneesin kera. Kolmikkoa täydentää perinteinen Kana-caesarsalaatti suomalaisella broilerinfileellä, juustolastuilla, krutongeilla ja caesar-kastikkeella.

Täysipainoinen ateria

Hetki Bistro-salaatit on koottu täysipainoisen aterian vaatimukset huomioon ottaen, ja niistä löytyy niin energiaa, proteiinia, pehmeitä rasvoja kuin monipuolisesti kasviksiakin. Energiaa Bistro-salaateissa on 395-530 kcal ja proteiinia 17-23 grammaa annosta kohden. Kana-caesarsalaattimme on runsasproteiininen, sillä 20 % sen energiasisällöstä muodostuu proteiinista. Mexicana- ja Saaristolaissalaattien energiasisällöstä 13-14 % muodostuu proteiinista, eli ne ovat hyviä proteiinin lähteitä. Riittävä proteiinin saanti ruokavaliosta on tärkeää, sillä se edistää lihasmassan säilymistä ja kasvua sekä luuston pysymistä normaalina.

Pehmeät eli tyydyttymättömät rasvat ovat puolestaan tärkeitä erityisesti verisuoniterveydelle, sillä tyydyttyneiden eli kovien rasvojen korvaaminen pehmeillä rasvoilla auttaa ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Bistro-salaateissa rasvan laatu on huomioitu ja ne toimivat hyvinä pehmeän rasvan lähteinä, sillä vähintään 70 % tuotteiden sisältämistä rasvahapoista on peräisin pehmeästä rasvasta ja pehmeän rasvan osuus tuotteiden energiasisällöstä on yli 20 %.

Pohjana Bistro-salaateissa on monipuolinen sekoitus rapeaa friseesalaattia, punasalaattia ja pinaattia, täydennettynä esimerkiksi miniluumutomaateilla. Ravitsemussuosituksissa vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja suositellaan nautittavaksi vähintään 500 grammaa eli noin 5-6 annosta vuorokaudessa. Bistro-salaattien etiketeistä löytyvästä 500 g päivässä -merkinnästä näkee, kuinka suuren osan kasvisten saantisuosituksesta tuote täyttää. Keskimäärin Bistro-salaateissa on kasviksia reilu 100 grammaa annosta kohden, joten niistä saa helposti ja maukkaasti noin viidesosan päivän kasvisten saantisuosituksesta täytettyä. 

Syö hyvä olo

Hyvä pehmeän rasvan lähde: vähintään 70 prosenttia tuotteen sisältämistä rasvahapoista on peräisin tyydyttymättömästä rasvasta ja tyydyttymättömän rasvan osuus tuotteen energiasisällöstä on yli 20 prosenttia.

Proteiinin lähde: vähintään 12 prosenttia elintarvikkeen energiasisällöstä muodostuu proteiinista.

Runsasproteiininen: vähintään 20 prosenttia elintarvikkeen energiasisällöstä muodostuu proteiinista.

Aiheet

Kategoriat


Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki–salaatit ja SalaattiMestari–salaattibaari. Hetki-salaatit on markkinajohtaja kuluttajapakatuissa salaattiaterioissa, joiden osuus valmisruoasta on noin 10 %. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä noin 500 henkilöä lähes 30:stä eri maasta. Lisätietoja www.fresh.fi.

Yhteyshenkilöt

Arja Sarre

Arja Sarre

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointijohtaja Fresh Servant brändit 040 630 9911

Fresh Servant Oy

Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki–salaatit ja SalaattiMestari–salaattibaari. Hetki-salaatit on markkinajohtaja kuluttajapakatuissa salaattiaterioissa, joiden osuus valmisruoasta on noin 10 %. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä noin 500 henkilöä lähes 30:stä eri maasta. Lisätietoja www.fresh.fi.

Fresh Servant Oy
Marjasaarentie 12
68870 Edsevö
Suomi